JADŁOSPIS

 

  JADŁOSPIS – PRZEDSZKOLE

PONIEDZIAŁEK 01.03.2021

śniadanie:

płatki z mlekiem, pieczywo, masło, żółty ser, pomidor, herbata owocowa (1,6,7,15)

obiad:

rosół z makaronem (1,3,9,15)

II danie:  filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ryż, surówka z marchewki (1,7,15)

sok owocowy

podwieczorek:

bułka z masłem, szynką  i sałatą (1,6,7,15)

WTOREK 02.03.2021

śniadanie:

pieczywo, masło, rzodkiewka, pomidor, ogórek, papryka, sałata, herbata (1,6,7,15)

obiad:

zupa pieczarkowa z makaronem (1,3,7,15)

II danie: kotlet drobiowy, puree,  warzywa gotowane (1,3,7,15), sok owocowy

podwieczorek:

jogurt owocowy, biszkopty (1,3,7,15)

ŚRODA 03.03.2021

śniadanie:

pieczywo z masłem, naleśnik z dżemem, herbata (1,3,6,7,15)

obiad:

zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9,15)

II danie: zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami pod beszamelem (1,3,7,15), sok owocowy

podwieczorek:

chałka z masłem i miodem, owoc (1,6,7,15)

CZWARTEK 04.03.2021

śniadanie:

bułka, masło, szynka, ogórek kiszony, kakao (1,6,7,15)

obiad:

krupnik (1,9,15)

II danie:udko z kurczaka, sos, ziemniaki, surówka colesław (1,3,10,15), sok owocowy

podwieczorek:

drożdżówka (1,3,7,15)

 PIĄTEK 05.03.2021

śniadanie:

płatki z mlekiem,  pieczywo, masło, jajko, pomidor, herbata z miodem i cytryną (1,3,4,6,7,15)

obiad:

krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (1,15)

II danie: paluszki rybne, puree, surówka z białej kapusty i kukurydzy (1,3,4,15)

sok owocowy

podwieczorek:

budyń z sokiem malinowym, chrupki kukurydziane (7,15)

PONIEDZIAŁEK 08.03.2021

śniadanie:

płatki z mlekiem, pieczywo, masło, serek śmietankowy, pomidor, herbata  (1,6,7,15)

obiad:

zupa jarzynowa (15)

II danie:  makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem,  marchewka gotowana (1,7,15)

sok owocowy

podwieczorek:

serek, ciastka (1,7,15)

WTOREK 09.03.2021

śniadanie:

pieczywo, masło, parówka, ketchup, ogórek, herbata (1,6,7,15)

obiad:

zupa grochowa (9,15)

II danie:  pulpet w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty z rzodkiewką (1,3,15), sok owocowy

podwieczorek:

galaretka z owocami, słomka ptysiowa (1,15)

ŚRODA 10.03.2021

śniadanie:

płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo, masło,dżem, herbata owocowa (1,6,7,15)

obiad:

zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9,15)

II danie: polędwiczki panierowane, ziemniaczki zasmażane, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i ogórkiem (1,3,15)  sok owocowy

podwieczorek:

bułka z masłem i powidłami, owoc (1,6,7,15)

CZWARTEK 11.03.2021

śniadanie:

pieczywo, masło, wędlina, jajko,  sałata, herbata (1,3,6,7,15)

obiad:

zupa koperkowa z lanymi kluskami (1,3,7,9,15)

II danie: gyros drobiowy, ryż z warzywami (15), sok owocowy

podwieczorek:

babka, owoc (1,3,7,15)

PIĄTEK 12.03.2021

śniadanie: płatki z mlekiem, pieczywo, masło, ryba w pomidorach,  żółty ser, rzodkiewka, herbata (1,4,7,15)

obiad:

zupa ogórkowa  (1,7,9,15)

II danie: makaron z twarogiem i sosem owocowym (1,7,15),sok owocowy

podwieczorek:

paluch serowy z masłem, marchewka (1,6,7,15)

PONIEDZIAŁEK 15.03.2021

śniadanie:

pieczywo, masło, pomidor, jajecznica, herbata (1,3,6,7,15)

obiad:

zupa: rosół z makaronem (1,3,9,15)

II danie: gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z papryką (1,15)

sok owocowy

podwieczorek:

jogurt naturalny z owocami (7,15)

WTOREK 16.03.2021

śniadanie:

płatki z mlekiem, pieczywo, masło, szynka drobiowa, sałata, miód, herbata owocowa (1,6,7,15)

obiad:

zupa buraczkowa z makaronem (1,7,15)

II danie:  kotlet mielony, puree, surówka z kapusty kiszonej (1,3,15), sok owocowy

podwieczorek:

ciastko francuskie  (1,7,15)

ŚRODA 17.03.2021

śniadanie:

pieczywo, masło, rzodkiewka, pomidor, ogórek, papryka, sałata, herbata (1,6,7,15)

obiad:

zupa kalafiorowa (1,7,15)

II danie: makaron zapiekany z szynką, żółtym serem i warzywami (1,3,6,7,9,10,15)

sok owocowy

podwieczorek:

sałatka owocowa, biszkopty (1,3,7,15)

CZWARTEK 18.03.2021

śniadanie:

płatki z mlekiem, pieczywo, masło, serek kanapkowy, ogórek, herbata z miodem z cytryną (1,6,7,15)

obiad:

barszcz biały z jajkiem (1,3,15)

II danie: filet z kurczaka w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka porowa (1,7,15)

sok owocowy

podwieczorek:

bułka, masło, szynka, ogórek zielony (1,6,7,15)

PIĄTEK 19.03.2021

śniadanie:

pieczywo, masło, pomidor, powidła, kakao (1,6,7,15)

obiad:

kapuśniak (1,9,15)

II danie: ryba panierowana, ryż po turecku, surówka koperkowa (1,3,4,15)

sok owocowy

podwieczorek:

kisiel, wafelki ryżowe (15)

PONIEDZIAŁEK 22.03.2021

śniadanie:

płatki z mlekiem, pieczywo z masłem, żółty ser, papryka, herbata (1,6,7,15)

obiad:

zupa ziemniaczana (1,15)

II danie: makaron z sosem bolońskimi i warzywami (1,9,15) ,napój owocowy

podwieczorek:

rogalik z nadzieniem, owoc (1,3,7,15)

WTOREK 23.03.2021

śniadanie:

bułka, masło, szynka, ogórek zielony,  herbata  owocowa (1,6,7,15)

obiad:

rosół z makaronem

II danie: pieczeń rzymska z jajkiem, puree, surówka szwedzka z ogórkiem kiszonym (1,3,7,15)  ,napój owocowy

podwieczorek:

kawiorek z masłem i powidłami, owoc (1,6,7,15)

ŚRODA 24.03.2021

śniadanie:

płatki z mlekiem, pieczywo, masło, biały ser, rzodkiewka, kakao (1,6,7,15)

obiad:

zupa pieczarkowa z makaronem (1,3,7,15)

II danie: roladka drobiowa z serem, puree, warzywa gotowane (1,3,15)

sok owocowy

podwieczorek:

galaretka z owocami, herbatniki (1,3,15)

CZWARTEK 25.03.2021

śniadanie:

pieczywo, masło, parówka, ketchup, ogórek, herbata (1,6,7,15)

obiad:

zupa pomidorowa z makaronem (1,9,15)

II danie: bitka wieprzowa w sosie własnym, pyzy, buraczki (1,3,7,15),sok owocowy

podwieczorek:

paluch serowy z masłem, marchewka (1,6,7,15)

PIĄTEK 26.03.2021

śniadanie:

płatki z mlekiem, pieczywo, masło, jajko, pomidor, herbata (1,3,6,7,15)

obiad:

kapuśniak ze słodkiej kapusty (15)

II danie: naleśniki z jabłkiem prażonym (1,3,7,15), sok owocowy

podwieczorek:

serek, ciastka (1,7,15)

PONIEDZIAŁEK 29.03.2021

śniadanie:

płatki z mlekiem, pieczywo, masło, żółty ser, pomidor, herbata owocowa (1,6,7,15)

obiad:

zupa z fasolki szparagowej (1,7,15)

II danie:  filet z kurczaka w sosie brokułowo -serowym, ryż, surówka z marchewki (1,7,15)

sok owocowy

podwieczorek:

bułka z masłem, szynką  i sałatą (1,6,7,15)

WTOREK 30.03.2021

śniadanie:

pieczywo, masło, rzodkiewka, pomidor, ogórek, papryka, sałata, herbata (1,6,7,15)

obiad:

rosół z makaronem (1,3,9,15)

II danie: udko z kurczaka, sos, ziemniaki, surówka colesław (1,3,10,15)

sok owocowy

podwieczorek:

jogurt owocowy, biszkopty (1,3,7,15)

ŚRODA 31.03.2021

śniadanie:

pieczywo z masłem, naleśnik z serem, herbata (1,3,6,7,15)

obiad:

krupnik (1,9,15)

II danie: makaron carbonara, owoc (1,3,7,15), sok owocowy

podwieczorek:

chałka z masłem i miodem, owoc (1,6,7,15)

 

 

OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:

 

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny
  13. Łubin
  14. Mięczaki
  15. Przyprawy – mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy, orzechów.

JADŁOSPIS – SZKOŁA

PONIEDZIAŁEK 01.03.2021

rosół z makaronem (1,3,9,15)

II danie:  filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ryż, surówka z marchewki (1,7,15)

sok owocowy

WTOREK 02.03.2021

zupa pieczarkowa z makaronem (1,3,7,15)

II danie: kotlet drobiowy, puree,  warzywa gotowane (1,3,7,15)

sok owocowy

ŚRODA 03.03.2021

zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9,15)

II danie: zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami pod beszamelem (1,3,7,15)

sok owocowy

CZWARTEK 04.03.2021

krupnik (1,9,15)

II danie:udko z kurczaka, sos, ziemniaki, surówka colesław (1,3,10,15)

sok owocowy

PIĄTEK 05.03.2021

krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (1,15)

II danie: paluszki rybne, puree, surówka z białej kapusty i kukurydzy (1,3,4,15)

sok owocowy

PONIEDZIAŁEK 08.03.2021

zupa jarzynowa (15)

II danie:  makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem,  marchewka gotowana (1,7,15)

sok owocowy

WTOREK 09.03.2021

zupa grochowa (9,15)

II danie:  pulpet w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty z rzodkiewką (1,3,15)

sok owocowy

ŚRODA 10.03.2021

zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9,15)

II danie: polędwiczki panierowane, ziemniaczki zasmażane, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i ogórkiem (1,3,15)

sok owocowy

CZWARTEK 11.03.2021

zupa koperkowa z lanymi kluskami (1,3,7,9,15)

II danie: gyros drobiowy, ryż z warzywami (15)

sok owocowy

PIĄTEK 12.03.2021

zupa ogórkowa  (1,7,9,15)

II danie: makaron z twarogiem i sosem owocowym (1,7,15)

sok owocowy

PONIEDZIAŁEK 15.03.2021

zupa: rosół z makaronem (1,3,9,15)

II danie: gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z papryką (1,15)

sok owocowy

WTOREK 16.03.2021

zupa buraczkowa z makaronem (1,7,15)

II danie:  kotlet mielony, puree, surówka z kapusty kiszonej (1,3,15)

sok owocowy

ŚRODA 17.03.2021

zupa kalafiorowa (1,7,15)

II danie: makaron zapiekany z szynką, żółtym serem i warzywami (1,3,6,7,9,10,15)

sok owocowy

CZWARTEK 18.03.2021

barszcz biały z jajkiem (1,3,15)

II danie: filet z kurczaka w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka porowa (1,7,15)

sok owocowy

PIĄTEK 19.03.2021

kapuśniak (1,9,15)

II danie: ryba panierowana, ryż po turecku, surówka koperkowa (1,3,4,15)

sok owocowy

PONIEDZIAŁEK 22.03.2021

zupa ziemniaczana (1,15)

II danie: makaron z sosem bolońskimi i warzywami (1,9,15)

napój owocowy

WTOREK 23.03.2021

rosół z makaronem

II danie: pieczeń rzymska z jajkiem, puree, surówka szwedzka z ogórkiem kiszonym (1,3,7,15)

napój owocowy

ŚRODA 24.03.2021

zupa pieczarkowa z makaronem (1,3,7,15)

II danie: roladka drobiowa z serem, puree, warzywa gotowane (1,3,15)

sok owocowy

CZWARTEK 25.03.2021

zupa pomidorowa z makaronem (1,9,15)

II danie: bitka wieprzowa w sosie własnym, pyzy, buraczki (1,3,7,15)

sok owocowy

PIĄTEK 26.03.2021

kapuśniak ze słodkiej kapusty (15)

II danie: naleśniki z jabłkiem prażonym (1,3,7,15)

sok owocowy

PONIEDZIAŁEK 29.03.2021

zupa z fasolki szparagowej (1,7,15)

II danie:  filet z kurczaka w sosie brokułowo -serowym, ryż, surówka z marchewki (1,7,15)

sok owocowy

WTOREK 30.03.2021

rosół z makaronem (1,3,9,15)

II danie: udko z kurczaka, sos, ziemniaki, surówka colesław (1,3,10,15)

sok owocowy

ŚRODA 31.03.2021

krupnik (1,9,15)

II danie: makaron carbonara, owoc (1,3,7,15)

sok owocowy

 

 OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:

 

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny
  13. Łubin
  14. Mięczaki
  15. Przyprawy – mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy, orzechów.