TYDZIEŃ 16.05 – 20.05

Poniedziałek

Śniadanie  – Pieczywo wieloziarniste/ pszenne z masłem, ser twarogowy z ziołami i ogórkiem konserwowym, herbata owocowa 1,3,7,9

Zupa  – Zupa krem z dyni i marchewki z grzankami pszennymi naszej produkcji 1,3,7,9

Obiad  –Makaron spaghetti z Włoskim sosem Bolognese z mięsem i warzywami ( marchew, seler, groszek zielony) i tartym żółtym serem, woda mineralna – 1,3,7,9

Podwieczorek – Owoc jabłko/ Budyń śmietankowy z brzoskwinia – 1,7

Wtorek

Śniadanie  – Pieczywo wieloziarniste/ pszenne z masłem pieczonym pasztetem  drobiowo – warzywnym naszej produkcji i sałatą masłową, kakao na mleku 1,3,7, 9

Zupa  – Zupa porowa z warzywami korzeniowymi, tymiankiem i ryżem1,3,7,9

Obiad  – Pieczony klopsik wieprzowy w sosie pieczarkowo – śmietanowym, kasza jęczmienna z ziołami, gotowana na słodko – kwaśno kapusta biała, woda mineralna – 1,3,7,9

Podwieczorek – Owoc banan/ Ciasto biszkoptowe z kokosem naszej produkcji – 1,3,7

Środa

Śniadanie  – Bułeczka pszenna z masłem,  ogórkiem kwaszonym i jajkiem gotowanym na twardo, herbata owocowa 1,3,7

Zupa  – Zupa barszcz ukraiński z fasolą Jaś, burakami i warzywami korzeniowymi 1,7,9

Obiad  – Udko drobiowe panierowane z dodatkiem płatków owsianych, ziemniaki gotowane z koperkiem, surówka z marchewki z jabłkiem i rodzynkami, woda mineralna – 1,3,7,9

Podwieczorek – Owoc pomarańcz z chrupkami kukurydzianymi / Ciasto babka marmurkowa naszej produkcji – 1,3,7

Czwartek

Śniadanie   – Pieczywo wieloziarniste/ pszenne z masłem, szynką wieprzową i ogórkiem zielonym, kawa zbożowa1,3,7,9

Zupa  – Krem z pasternaku i pietruszki z grzankami pszennymi naszej produkcji 1,3, 7 ,9

Obiad – Gulasz drobiowy z fileta z kurczaka z kolorowymi warzywami ( marchewka,  papryka, żółta i zielona fasolka szparagowa w sosie pomidorowo – ziołowym, ziemniaki puree , woda mineralna 1,3,7,9

Podwieczorek –  Koktajl brzoskwiniowo – ananasowy z kaszką manną i otrębami naszej produkcji / Owoc gruszka 1,7

Piątek

Śniadanie  – Pieczywo wieloziarniste/ pszenne z masłem, Kiełbaski wieprzowo – drobiowe podane na ciepło, ketchup, sałata masłowa, herbata owocowa 1,3,7

Zupa  – Zupa kapuśniak ze słodkiej  kapusty z kurczakiem i warzywami 1,7,9

Obiad  – Makaron penne podany na ciepło z jogurtem naturalnym, pieczonymi jabłkami i otrębami, woda mineralna 1,3,7

Podwieczorek – Ciasto marchewkowe z wiórkami kokosowymi, rodzynkami, cynamonem naszej produkcji / Owoc arbuz1,3,7

AGENDA– ALERGENY

1.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN,    2 SKORUPIAKI,    3.JAJA,     4.RYBY,     5.ORZECHY ZIEMNE,    6.SOJA,     7.MLEKO I PRZETWORY MLECZNE,        8.ORZECHY,        9.SELER,       10.GORCZYCA,      11.SEZAM,      12.DWUTLENEK SIARKI,         13.ŁUBIN,       14.MIĘCZAKI                                                            

TYDZIEŃ 23.05 – 27.05

Poniedziałek

Śniadanie  – Pieczywo wieloziarniste/ pszenne z masłem, polędwicą drobiową i pomidorem, herbata owocowa 1,7

Zupa  – Domowy rosół z kurczaka  makaronem nitki, marchewką i pietruszką – 1,3,7,9

Obiad  – Włoski gołąbek z mięsem wieprzowym,  ryżem, cebulką smażoną i włoską kapustą w sosie neapolitańskim z kawałkami pomidorów i bazylii, ziemniaki gotowane z zieleniną, woda mineralna 1,3,7,9

Podwieczorek – Owoc banan/ Ciasto buraczane naszej produkcji – 1,3,7

Wtorek

Śniadanie  – Bułeczka razowa z ziarnami z masłem, pasztetem drobiowo – warzywnym naszej produkcji i ogórkiem kwaszonym, kakao na mleku 1,7

Zupa  – Klasyczny Krem pomidorowy z makaronem nitki 1, 3,7,9

Obiad  – Jajko sadzone ze szczypiorkiem, surówka z marchewki z brzoskwinią i ananasem, ziemniaki gotowane z zielenina, woda mineralna 1,3,7,9

Podwieczorek – Owoc jabłko  z chrupkami kukurydzianymi/ Muffinka czekoladowa z wiśniami naszej produkcji – 1,3,7

Środa

Śniadanie  – Pieczywo wieloziarniste/ pszenne z masłem z pastą jajeczną ze szczypiorkiem oraz papryką, herbata owocowa 1,3,7

Zupa  – Zupa ogórkowa z kaszą i warzywami korzeniowymi 1,3,7,9

Obiad  – Ragu wieprzowe w sosie pieczeniowym z marchewką, brokułem i żółtą fasolką, ryż paraboliczny gotowany, woda mineralna – 1,3,7,9

Podwieczorek – Owoc gruszka / Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką naszej produkcji – 1,3,7

Czwartek

Śniadanie   – Rogal mleczny z masłem i powidłami śliwkowymi naszej produkcji, kawa zbożowa 1,3,7

Zupa  – Zupa jagodowa z makaronem gwiazdkowym 1,3,7

Obiad –Pieczeń wieprzowa ze schabu nadziewana kiełbasą w sosie pieczeniowo – śmietanowym, surówka z buraczków z jabłkiem, kasza jęczmienna z ziołami oraz cebulką smażoną, woda mineralna  1,3,7,9

Podwieczorek –Babka biszkoptowo – migdałowa naszej produkcji/ Owoc winogrono  – 1,3,7

Piątek

Śniadanie  – Pieczywo wieloziarniste/ pszenne z masłem, serem żółtym na sałacie masłowej, herbata owocowa  1,7

Zupa  – Delikatny Żurek z kiełbaską, jajkiem gotowanym i warzywami korzeniowymi– 1,3,7,9

Obiad  – Miruna panierowana w bułce tartej i sezamie, ziemniaki puree z zielenina, mizeria z ogórków i sałaty lodowej na jogurcie naturalnym z koperkiem, woda mineralna  1,3,4,7,9

Podwieczorek – Owoc arbuz/ Ciastko cynamonowo – maślane naszej produkcji – 1,3,7

AGENDA– ALERGENY

1.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN,    2 SKORUPIAKI,    3.JAJA,     4.RYBY,     5.ORZECHY ZIEMNE,    6.SOJA,     7.MLEKO I PRZETWORY MLECZNE,        8.ORZECHY,        9.SELER,       10.GORCZYCA,      11.SEZAM,      12.DWUTLENEK SIARKI,         13.ŁUBIN,       14.MIĘCZAKI